U bevindt zich hier: Het Baken » Algemeen

Over Het Baken

Het Baken is een sfeervolle, zorgzame Christelijke school in de wijk Stadsweiden in Harderwijk. Onze slogan luidt Het Baken: DE school waar je meetelt! Dit houdt in dat wij uw kind de begeleiding en aandacht geven die het verdient. Door sterk klassenmanagement kunnen we zoveel mogelijk instructie op  niveau van de leerling bieden. We vinden het belangrijk dat onze leerlingen leren plannen en verantwoordelijk zijn voor hun eigen leerproces.Door het voeren van kindgesprekken proberen we onze leerlingen nauw bij hun eigen ontwikkeling te betrekken. Zo bieden wij maximale zorg en aandacht voor ieder kind. Daarnaast vinden we het belangrijk dat iedere leerling stevig in zijn/haar schoenen staat. Door het geven van de Kanjertraining in alle groepen besteden we ruime aandacht aan de sociaal emotionele vaardigheden. Veel aandacht is er bovendien voor kunst en cultuur, in samenwerking met Edu-art, De Hortus, Het Klooster en Muziekschool Noordwest Veluwe.

Met “wij” bedoelen we: het team van Het Baken. Wij zijn enthousiast over onze school en over onze manier van werken. Daarin is een zekere rust en orde zichtbaar en merkbaar. Wij proberen ieder kind de aandacht en begeleiding te bieden, die hij of zij nodig heeft. Uw kind kan zich bij ons volop ontwikkelen.

Onze speerpunten

1. Een enthousiast en betrokken team van leerkrachten
  2. Duidelijke afspraken voor orde en regelmaat
  3. Een sfeervolle en veilige school