U bevindt zich hier: Groepen » 2018-2019 » Groep 6 » Nieuws uit de groep

Koekje van eigen deeg

Donderdag 7 maart mochten we op bezoek bij molen De Hoop. We kregen een rondleiding door de molen, namen een kijkje buiten bij de wieken en mochten daarna "koekjes van eigen deeg maken". Een ieder kreeg een zakje met zelf gebakken koekjes mee naar huis. Een heerlijke ochtend ! (Meer foto's vindt u in het fotoalbum)

Goodiebag Race

Op dinsdagochtend 13 november zijn we met de groep naar het Pakhuis in Ermelo geweest. Daar gingen de kinderen in groepjes allerlei opdrachten bij langs. Het thema was 'Goodiebag Race'  "Een spannende race tegen de klok: los de puzzels op en speel de spellen over de prehistorie".
Ook waren er veel dingen te zien over grafheuvels en de spullen die allemaal daarin gevonden zijn. Het sloot mooi aan bij de geschiedenis lessen. Ieder groepje was enthousiast bezig en probeerden aan het eind de pot in elkaar te zetten.

Na een intensieve, eerste schoolperiode in groep 6 heeft iedereen deze week herfstvakantie zeer verdiend! Geniet ervan en we zien jullie graag weer terug op maandag 29 oktober. Groeten van juf Monique en juf Anita

Kunst en Cultuurlessen

Voor de vakantie hebben we al 3 keer een dansles van juf Corrianne gehad. We beginnen met een warming up dansje en daarna doen en leren we elke keer iets anders. De derde les ging het om een duet.  Je moet samen goed naar elkaar kijken wat je doet en vertrouwen in elkaar hebben. Er waren zeer goede duetdansen bij dit keer.

Kinderboekenweek "Kom erbij!"

Op woensdag 3 oktober hebben we op het plein samen de KBW geopend. Het thema is "Kom erbij!" waarin vrienden en vriendschap centraal staan. Na het toneelstukje van juf Lida, juf Fenna en meester Remko en het geweldige dansoptreden van groep 4, hebben we in de klas gewerkt aan onze vriendschapsboom. Als vrienden reik je elkaar de hand en op onze handen staan woorden die een echte vriendschap nodig heeft.

Tijdens de taalles hebben we aan vriendschapselfjes gewerkt. Een "elfje" bestaat (zoals de naam al doet vermoeden) uit elf woorden. De opbouw: 1,2,3,4,1 woord(en). Hieronder een paar resultaten van onze groep.