U bevindt zich hier: Groepen » 2018-2019 » Groep 5 » Nieuws uit onze groep

De wijkagent op bezoek

Na 2 weken vakantie was het goed om elkaar weer te zien en de vakantie verhalen te delen met elkaar.
Vandaag kregen we bezoek van de wijkagent. Hij heeft verteld wie hij was en wat hij doet in de wijk. Mooi voor de kinderen om te weten, te horen, dat er ook in de wijk regels en afspraken gelden die, door er samen aan te werken, tot een fijne wijk kunnen leiden. In de groep werken wij ook aan onze afspraken en merken we dat dat echt iets positief oplevert.
Een goede start voor de laatste periode tot aan de zomervakantie.

Pasen

Donderdag 18 april hebben we 's morgens met groep 3 samen een Paasviering gehouden. Later op de ochtend hebben we ook met hen geknutseld.

Tussen de middag hebben we samen gegeten in onze eigen klas. De lunch, verzorgd door de OR, was erg lekker.Meer foto's in het fotoalbum.

Koningsdag

Eerst 's morgens op school samen met groep 6 spelletjes in de klas gedaan. 's Middags naar het grasveld bij De Sypel waar er allerlei spellen voor ons werden georganiseerd.

Schoolreisje naar Slagharen

Een geweldige dag! We hebben genoten van het park, het weer en van de kinderen. In het fotoalbum zijn nog meer foto's te vinden.

Wist u..

Dat u een groot talent heeft rondlopen in huis? Wat een stelletje kunstenaars zitten er in groep 5 zeg. Goed bewaren die prachtige kunstwerken.. wie weet levert het ooit een heleboel geld op :)

Kanjerles: Compliment geven

Afgelopen vrijdag ging het weer mis met Max en Mister Peanut. De zwerver doet erg zijn best maar snapt nog niet zo goed hoe het op sociaal gebied werkt. Max ging hem dit keer leren hoe je iemand een compliment kan geven.. en ja.. ook dat ging weer even mis. Gelukkig weten wij in groep 5 heel goed hoe het moet. De kinderen kregen een papier op hun rug en zo gingen we bij elkaar een compliment opschrijven.

Wat een hoop mooie complimenten zeg!

Even voorstellen: Juf Iris

Mijn naam is Iris van Beekhuizen. Ik ben 18 jaar oud en ik woon in Harderwijk. Ik ben eerstejaars student Pabo van de Marnix academie in Utrecht. Ik zal vanaf nu tot en met het eind van dit schooljaar stage lopen op Het Baken. Ik begin in groep 5 en halverwege het jaar zal ik overstappen naar een andere klas. Naast mijn opleiding werk ik in de horeca en doe ik aan volleybal. Ik hou heel erg van lekker eten, sporten, gezellige dingen doen met vrienden en reizen. Als jullie vragen hebben mogen jullie deze natuurlijk altijd stellen. Ik ben er vooral op de donderdag en heel af en toe op andere dagen. Ik ben benieuwd naar de school en heb er in ieder geval heel veel zin om te gaan starten hier :).

Dansles

Elke les beginnen we met een openingsdans die er tegelijkertijd voor zorgt dat we lekker warm worden. Een Afrikaanse dans waar we al lekker kunnen bewegen.

Deze keer gingen de kinderen aan de slag met een soort robot-dans. De kinderen gingen in robot-bewegingen allerlei opdrachten doen.

Woorden op alfabetische volgorde zetten

In de klas zijn we de afgelopen dagen druk bezig geweest met woorden op alfabetische volgorde zetten. Om eens goed te testen of we dit snappen, kregen de kinderen de opdracht om zichzelf in de goede volgorde te zetten kijkend naar de namen van de kinderen. GELUKT!

Verkeer met stoepkrijt

Met verkeer hebben wij het in de klas gehad over 'veilig buiten spelen' en over verschillende vervoersmiddelen. We kwamen er achter dat het veilig is om buiten lekker te stoepkrijten, maar dat je goed moet nadenken op welke plek je dit doet. Op het schoolplein was het zeker veilig.. dus lekker naar buiten met het mooie weer en in groepjes aan de slag om een vervoersmiddel te bedenken waar je zelf ook in kan.

BEDANKT!

Wat was dat een leuke verrassing zeg. Heel veel kinderen kwamen de klas binnen met een mooie bloem als verrassing voor mijn verjaardag. Ontzettend leuk en heel erg bedankt! Ze stonden prachtig in huis!

Dansles

In de tweede dansles gingen de kinderen aan de slag met standbeelden. Goed naar elkaar kijken en elkaar dan nadoen. En van elkaar zelfs een standbeeld maken zoals de juf dat ook deed op de foto.

Kinderboekenweek 'Kom erbij'

Na een geweldige opening van de kinderboekenweek afgelopen woensdagochtend op het plein is de kbw dan echt begonnen. We zijn met verschillende opdrachten bezig in het thema vriendschap (kom erbij). Zo hebben we ook lootjes getrokken en zijn we een vriendschapsarmbandje voor een ander aan het maken.

Dansles

Afgelopen donderdagmiddag 4 oktober was onze eerste dansles. We krijgen 6 danslessen in totaal en deze les wordt door een echte dansjuf gegeven. We zijn aan de slag gegaan met een Afrikaanse dans om warm te worden. We hebben onze namen in dansbewegingen uitgedrukt en ook zijn we aan de slag gegaan met een soort stopdans.

Sportdag

Vrijdag 28 september was daar weer de bekende sportdag. In groepjes verdeeld en bij alle atletiek onderdelen langs gaan. Het kon gelukkig door gaan door de extra hulp van de studenten van Landstede en het prachtige weer. Hordelopen, sprinten, verspringen, hoogspringen, fietsband werpen, enz...een geslaagde sportdag!

Samenwerken

In groep 5 zijn de kinderen al druk bezig geweest met samenwerken. Maar hoe doe je dat eigenlijk? Naar elkaar luisteren en elkaar dus laten uitpraten zijn hele belangrijke dingen om goed te kunnen samenwerken. Lastig hoor! Dit keer gingen de kinderen in groepjes aan de slag met een vlinder.

CHILL-Lezen

Bij de informatieavond werd in het filmpje al wel duidelijk dat er in groep 5 veel gelezen wordt op allerlei verschillende manieren: stillezen, racelezen, estafette lezen enz. Maar misschien heeft u uw kind ook wel gehoord over 'chill-lezen'? Dan mogen de kinderen een plekje zoeken ergens in de klas. Het maakt niet uit waar of hoe.. ALS er maar gelezen wordt.

De kinderen worden er erg creatief van. Liggend lezen, onder een tafel lezen, op de kast lezen, op de stoel van de juf lezen.. en ja zelfs.. in de papierbak lezen.

WIJ ZIJN GESTART!