U bevindt zich hier: Groepen » 2018-2019 » Groep 2 » Nieuws uit de groep

Pepernoten bakken, schoen zetten en pietendansles

Wat een feestweek. Deze week hebben we pepernoten gebakken, mochten we onze schoen zetten. Natuurlijk is de rommelpiet ook weer langs geweest. En op vrijdag kwam Marijke Littel ons pietendansles geven. Op naar 5 december!

In November hebben we het thema Wouter Kabouter achter ons gelaten. Wouter is geslaagd voor zijn examen en vertrokken naar Lapland. Hij is erg blij dat wij hem zoveel hebben geleerd.

Nu is de tijd van Sint aangebroken. De klas is al helemaal in Sintsferen en de kinderen (en meester) helemaal in de Sintstemming. We spelen volop in onze Sinterklaashoek, waar we cadeaus kunnen inpakken, pepernoten kunnen tellen, letters kunnen leggen en verlanglijstjes stempelen. Op 21 november hebben we pietengym gehad en iedereen is geslaagd!

Op 28 november willen we graag pepernoten bakken en mogen we onze schoen zetten. Vijf december vieren we het Sinterklaasfeest op school. Voor beide activiteiten zoeken we nog ouders. U heeft daar een mail over ontvangen.

Oktober

In september hebben we al een heleboel leuke dingen gedaan! We zijn naar het theater geweest, sportdag en we werken over de herfst. In de klas werken we ook over de herfst. We hebben zelfs bezoek van Wouter de Kabouter. We gaan hem helpen om zijn kabouter examen te halen. En we hebben bezoek van Eekhoorn knaagje die leuke telspelletjes met ons doet. Ook hebben we walnoten uit de tuin van Djeyno gegeten.

In oktober is de Kinderboekenweek geopend het thema is "Kom erbij".

We willen 9 oktober graag naar het theater, maar we hebben helaas nog te weinig ouders die willen rijden. A.s. vrijdag kijken we of we genoeg ouders hebben die kunnen rijden, we beslissen dan of het door kan gaan.

Thema "Herfst"

Vanaf 17 september gaan we starten met het thema herfst. We zoeken voor onze herfsttafel beukenootjes, eikels en kastanjes. Ook sparen we "droge" herfstbladeren. Helpt u ons met sparen?

Voorstelling Ridder Florian

Wat een feest! Afgelopen donderdag zijn we naar de voorstelling "Ridder Florian" geweest in het theater Harderwijk. We hebben genoten van alle gekke, grappige momenten die ridder Florian beleefde. Alle ouders hartelijk dank voor het rijden!

Augustus

We zijn  weer begonnen. De eerste week is weer even wennen. Een nieuwe meester, een nieuwe groep, nieuwe regels, groep 4,5,6 in het gebouw........

Maar na de eerste week zijn we alweer aardig gewend.

.