U bevindt zich hier: Groepen » 2018-2019 » Groep 1 » Nieuws uit de groep

Januari

Dinsdag 15 januari

De Activiteitenkoffer GPM (Opleidingsschool Landstede)

Dinsdagochtend hebben we samen met Landstede studenten superleuke en leerzame kleurenactiviteiten gedaan.

Het laten kleuren van de Skittels, met water.

Het lijkt wel een Regenboog!

Mengen met verf, een kleurenlied zingen en luisteren naar het verhaal De Kleurenmonster. Daarna een overloopspel met kleurenemoties. Alle Juffen van Harte bedankt voor deze leerzame ochtend!Succes met jullie opleiding.

Proost, van ons allemaal!!

December

Na gezellige en fijne dagen in Kerstsfeer zijn we toe aan een lekkere en welverdiende vakantie! Iedereen mag genieten en uitrusten. Dag 2018 en welkom 2019

Op maandag 7 januari 2019 zien we graag alle kinderen weer op school!

Maandag 3 december

Pepernoten bakken.

Vanmorgen hebben we heerlijke pepernoten gekneed, en gebakken in de oven,wat een feestje!  Alle helpende pepernotenbakkers van harte bedankt!Hieronder enkele foto"s kijkt u ook in ons fotoalbum?

Voordat we naar huis gingen hebben we zelf even geproefd!!

De Rommelpiet

Alle Pepernoten nog aan toe,wat een rommel!!

Woensdag 28 november

Ja hoor, onze schoenen staan klaar en we zingen mooie liedjes voor Sint en Piet.

Pietengym

Heerlijk, klimmen,klauteren,glijden,koprollen, dek zwabberen, pakjes rollen en schoorsteenwerpen op de muziek van de Sint, Gymmeesters, het was superfijn!

De sint is weer in het land.

Wat zijn we allemaal aan het genieten van de Sinterklaastijd op Het Baken.Heerlijk om een kijkje te nemen  in onze klas

We lezen uit de sinterklaasboekjes,versieren onze eigen letter,we pakken pakjes in,gooien ze in de goede schoorsteen en spelen in het Sinthuis.

Voorstelling `Kikker kan niet slapen`

Maandagochtend zijn we naar het klooster geweest om de voorstelling van Kikker kan niet slapen mee te maken.Michael liet ons met  allerlei instrumenten kennismaken. Wij mochten die ook bespelen tijdens het verhaal. Het was een super muzilkale ervaring.

Alle ouders die ons hebben gebracht willen we nog van harte bedanken!

Kinderboekenweek

De kinderboekenweek is in volle gang. Na een spetterende opening met voorstelling en dans zijn we in de groepen bezig met het Thema Vriendschap.

Gisteren een supergezellige Speurtocht naar vrienden en vanmiddag een voorleeshalfuurtje. Alle voorlezers van harte bedankt!!

Sportdag

Afgelopen vrijdag was het zover, de sportdag.... Heerlijk sportweer, enthousiaste kinderen en hulpouders en een trotse juf!

Voor aankomend schooljaar hebben we de bij ons bekende uitjes alvast op een rij gezet. Zo weet u precies wanneer we ouders nodig hebben en kunt u er rekening mee houden. Wanneer de tijden bij ons bekend zijn en wanneer er nog “nieuwe” uitjes bijkomen zullen we deze in een nieuw bericht vermelden.

We werken hard in groep 1. We kleien en rekenen, maken mooie kralenplanken en tekeningen. We spelen ook graag buiten, genieten nog even van het mooie weer nu het nog kan

Augustus

Start groep1

Hoera, we zijn weer begonnen in groep 1.Samen gaan we er een stralend, leerzaam en gezellig schooljaar van maken. Deze week zijn we begonnen met de Kanjerregels in de klas,een dikke verfduim (handtekening) staat op het papier afgedrukt!

Een zusje!

Hoera een zusje voor Ellen, van harte gefeliciteerd met dit mooie wonder.